您现在的位置:985考试网中考导航模拟试题正文

2019年中考英语模拟试题(2)

2019-05-10 09:38:00
网络整合
手机版
985考试网中考频道发布了2019年中考英语模拟试题(2),更多2019年中考英语模拟试题(2)相关信息请访问中考网

Ⅱ。笔试部分(95分)

  四. 单项选择(共15小题,计15分)

  从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的*选项。

  16. The phonetic transcription for the word “nervous” is _________.

  A. /`nəvɜ:s/ B. /` nəvəs / C. /`nɜ:vəs/ D. /` nɜ:vɜ:s /

  17. —Good morning. I’ve got an appointment with Mr. King in his office.

  —Morning。 You _______ be Miss Jones。 This way, please。

  A。 must B will C。 can D。 might

  18。 What _______ honest boy! And the head teacher is so pleased with _______ boy。

  A。 a; the B an; a C。 the; the D。 an; the

  19。 —Are you satisfied with the result of the basketball game?

  —Of course。 I haven’t watched _______。

  A. the best one B. a better one C. a worse one D. the worse one

  20. The girl talking in the next room can’t be Mary. I know her _______ .

  A。 noise B。 sound C。 voice D。 habit

  21。 —Ring me up _______ you come to my house, will you?

  —Of course, I will.

  A. though B while C. before D. untils

  22. We can’t have it ______ ways. We must decide on one thing or the other.

  A。 either B。 both C。 all D。 some

  23.—Sir, do you remember the man ______ came last week?

  —Sorry, I forgot that。

  A。 that B。 whose C。 which D。 who

  24.—Tina, put the piano there, with its back ______ the wall.

  —OK, Miss Green.

  A. on B. for C. against D. above

  25。 It is everyone’s duty_________ the environment。

  A. to protect B. protecting C. protected D. protect

  26。 It’s a good habit for us that we should never ______ today’s work till tomorrow。

  A. put on B. put off C. put up D. put down

  27。 —Long time no see, Kevin! How is ________ going?

  —All right.

  A. everything B. something C. anything D. nothing

  28. —Do you know ________ her new bag?

  —Her aunt gave it to her as a birthday present。

  A. how Lisa got B. how did Lisa get

  C. when Lisa got D. when did Lisa get

  29. —I feel very glad that I ________ for the job by the boss a moment ago.

  —Congratulations.

  A。 choose B。 am chosen C。 was chosen D。 have chosen

  30. —I’m too nervous to make a speech before so many people.

  —_________, Lisa. I believe you can do it.

  A。 That’s true B。 With pleasure C。 Come on D。 You’re right

  五、完形填空(共15小题,计15分)

  通读下面短文,掌握其大意,然后在各题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出一个*选项

  Danny has family who love him, has many friends who play with him, and often gets presents on different days. He is a 31 boy.

  On Christmas Day, Danny was happy to get a football. But he felt 32 when he saw other children get more presents than him.

  One evening, Father Christmas 33 Danny and said to him, “Come with me, my boy! I will show you 34 each child gets his Christmas presents.”

  Father Christmas showed Danny a big 35 and told him, “When I visit children, I use it to tell me 36 the children are happy and what the best presents are 37 each of them.”

  “Well, it 38 be broken because I’ve never got as many presents as others have,” 39 Danny.

  “No, it 40 well. Your family love you, you have many friends and you get the full 41 so you don’t need to 42 it in material things. However, the lonely children won’t get much happiness 43 I give them lots of presents. That’s the 44 difference between you.”

  Danny couldn’t 45 a word after hearing Father Christmas’ words.

  31。 A。 shy B。 happy C。 brave D。 lonely

  32。 A。 angry B。 satisfied C。 worried D。 nervous

  33。 A。 met B。 saw C。 visited D。 allowed

  34. A. what B. how C. why D. that

  35. A. machine B. bag C. hat D. coat

  36。 A。 since B。 though C。 if D。 unless

  37. A. by B. to C. of D. for

  38. A. must B. may C. can D. should

  39. A. cried B. said C. shouted D. agreed

  40。 A。 sells B。 works C。 makes D。 uses

  41. A. goodness B. kindness C. sadness D. happiness

  42。 A。 look for B。 ask for C。 call for D。 care for

  43. A. as if B. even if C. what if D. so that

  44. A. much B. small C. big D. little

  45。 A。 write B。 ask C。 tell D。 say

  六. 阅读理解(共15小题,计30分。其中第一节10小题,计20分;第二节5小题,计10分)

  第一节:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出*选项。

  A

  When I was seven years old, my family made me an ant farm。 First, we put clean sand in a thin glass box。 Then we waited for the ants to arrive。

  After the ants were in the glass farm, they started to make tunnels (地道)。 I was amazed that each one knew exactly what to do。 Each had its own job。

  On the fifth day a tragedy (悲剧) happened. I put my face so close to the glass farm that I knocked it over. All the tunnels fell down. Although the ants remained alive after their earthquake, one by one they began to die. I was scared as I watched them give up building their tunnels to carry the bodies to a corner of the farm.

  My mother said that the ants were dying of sadness。 They simply could not stand that their tunnels were gone。

  Although much time has passed, I still think of that ant farm. Mom had hoped it would teach me about the natural world, but it taught me much more.

  Over the years, I came to realize the importance of teamwork。 Working together, the ants were able to make an amazing world for themselves。 I also learned that they should be admired (钦佩) for their hard work。

  But there was an even larger lesson that I did not realize until recently: Adversity(逆境) is a natural part of life, and must be accepted。 Unlike the ants, we cannot give up when we are sad。 We have to realize that if a tunnel is gone, we must build another。

  Giving up, I say, is not a good choice.

  46。 What did the writer's family do for him when he was seven?

  A. They built a farm of ants. B. They bought a few ants.

  C. They caught a lot of ants. D. They found an ant city.

  47. Which statement is TRUE according to the passage?

  A. The writer broke the glass box because it made his face dirty.

  B. The ants died one by one because the tunnels were destroyed.

  C. Unlike people, teamwork is not so important for the ants.

  D。 Giving up is a good way when we meet trouble。

  48。 Which is the correct order of the following?

  a. All the tunnels fell down. b. The ants died one by one.

  c. The ants got into the glass box. d. The ants began making tunnels.

  A. a-b-c-d B. a-c-d-b C. c-d-a-b D. c-a-d-b

  49. What did the writer come to realize a few years later?

  A. Working together is useless. B. Teamwork is important.

  C. He can't accept adversity. D. Working alone is amazing.

  50。 What is the best title for the passage?

  A. Ants Fear Adversity B. My Family and Ants

  C。 Giving Up in Adversity D。 A Good Lesson from Ants

  B

  Apple has entered the textbook market. The tech giant(科技巨头) introduced iBooks textbooks a couple of weeks ago when it announced its iBooks 2 platform.(平台)

  They are digital books in a variety of subjects taking in science, math, history and geography。

  Apple developed its iPad-based textbooks in conjunction(连接)with major textbook publishers. The company offers a collection of textbooks for high school students.

  Apple claims it offers a “new textbook experience” and suggests its interactive iBooks textbooks are “the next chapter in learning”.

  It sounds like good news for pupils and students. Think of it. No more carrying heavy backpacks full of textbooks. Every textbook you require can be stored on your iPad. No more having to buy expensive textbooks which you will only use for a year or two and then sell or give away.

  Of course there’s a catch. You need to own an iPad and as you know, it is not cheap. You also need to buy digital textbooks, mostly priced each at $14.99 (94.74 yuan) or less. Textbook publishing was worth $8.7 billion in the US alone last year. Will digital books take over completely in education?

  51。 What can we find this kind of passage?

  A。 In a magazine B。 In a science book C。 In the newspaper D。 In a textbook

  52。 According to the passage above, why iPads are better than our traditional textbooks?

  A. Because students don’t need to carry heavy books.

  B. Because they can store many subjects.

  C。 Because we don’t need to do homework。

  D. Both A and B.

  53。 The underlined sentence “there’s a catch” in the sixth paragraph means _________。

  A。 Every coin has two sides B。 There is some good news

  C. There is some bad news C. We have to catch it.

  54. What’s the writer’s opinion toward this new technology?

  A。 He completely agreed with it B。 He thinks high school students like it。

  C。 He likes it so much that he buys one。 D。 He doesn’t tell us。

  55。 How will the writer continue this passage?

  A. To talk about the disadvantages and advantages about iPads.

  B. To introduce the history about the paper making and see if iPads will enter the new market.

  C. To tell us how the high school students use iPads.

  D. To ask people to use their traditional textbooks instead of iPads.

  第二节:下面文章中有五处(第56-60题) 需要添加小标题。请从以下选项(A、B、C、D、E和F)中选出符合各段意思的小标题。选项中有一项是多余项。

  Have you ever rubbed(擦) your hands together when they get cold? Why do we do that? We do that for friction(摩擦). Friction happens when two things that aren’t very smooth rub together to make heat energy. The faster you rub two things together, the more friction (and heat) you can make. Let’s discover friction!

  56。

  Soap Water Your hands

  57.

  (1). Make sure your hands are dry.

  (2)。 Rub your hands together until you feel the heat of your hands。

  (3). Now, use soap and water to get your hands very slippery(滑的).

  (4). Try to make friction happen while your hands are slippery.

  (5). Please write down what has happened.

  58.

  Friction is an energy that happens when two things rub together. When friction happens, it makes heat! When your hands are slippery, they won’t make very much friction and your hands won’t get so hot.

  59。

  (1). Friction happens when you stop your fast running bike.

  (2). Ancient people made fire by rubbing two pieces of wood together. Friction happened though they didn’t know it.

  60.

  Friction is everywhere。 Have you ever noticed situations where friction is happening? If not, ask your parents to take you out in a car。 If it is not too hot, touch the tires(轮胎) of the car before and after a short drive to see how much warmer they get from friction。

  A. Let’s talk!.

  B. Work with parents!

  C. What you’ll need.

  D。 Did you know?

  E。 Do an experiment at school。

  F. What to do.

  七. 选词填空(共10小题,计10分 )

  用方框中所给单词的适当形式填空,使短文通顺、正确、连贯(每个单词限用一次)。

  get really happy little appear when please in once dinner focus

  Today people are living a happier life than before. But problems 61 at the same time. More and more people are 62 fat and having healthy problems. Especially during the vacation 63 they are getting together with friends, there are usually some 64 , containing too much fat and sugar. Now I’d like to give you some suggestions and then you may be 65 worried about your weight during the vacation.

  1。 Don’t worry about your weight too much 66 the face of holiday traditions。 Just keep your healthy habits and enjoy the 67 of the season。

  2. Eat what you want 68 you decide it is what you really want.

  3. Keep as much walking as you can.

  4. Don’t 69 your thought on your weight but on the future. It’s not the holiday that makes the 70 difference in our lives. It’s what goes on the other eleven months of the year.

  八. 单词拼写(共10小题,计10分 )(原创)

  根据下列句子及所给单词的首字母,在答题纸上按题号写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

  71. David fought with some boys yesterday, which made her mother very angry. Her voice r_______ in anger.

  72. Liu Qiangdong lived a d_________ life when he was young, but with hard work, he became successful and famous in the world of online shopping.

  73. The third Sunday in J______ is Father’s Day, and I’m planning to give my father a surprise.

  74. It was too hot in the sun, so she turned her back t______ the sun.

  75。 My father often reads n______ in Qianjiang Evening Paper。

  76. The problem of air pollution is b________ worse and wore, so we must pay attention to it.

  77. In France, you are not supposed to eat anything with your hands e_______bread.

  78. I can’t p_______ to win the first prize, but I’ll try my best. Take it easy.

  79. Last year, the air p___________ in Hangzhou is very bad. Many people can’t stand it.

  80。 In Time is one of the most m________ shopping centers in Hangzhou。

  九. 书面表达 (15分)

  《少年中国强》是央视推出的一档大型少儿励志节目,为当代少年提供了展示才智情怀和梦想的舞台。这档节目给我们带来了自信的力量,传递着一种正能量。假如你是杭州某初中初三年级一名学生,想要报名参加这档节目的下一期录制,请根据自己认为“强”的地方,给节目组写一封自荐信。

  自荐信中要求包括如下内容:1、个人信息:名字,年龄,身份(学生);2、你的兴趣、爱好、特长;3、报名参加节目的理由。

  注意:1.内容必须包括要求中的信息和报名参加节目的理由(至少三条);

  2. 开头已经为你写好,你只需接着写;

  3.词数:80个左右。开头部分内容不计入总词数。

  Dear judges,

  I’m writing to take part in the TV show next time。 ________

  四、单项填空(本题共15小题,计15分,每小题1分。)

  16. C 17. A 18. D 19. B 20. C 21. B 22. B 23. D 24. C 25. A 26. B 27. A 28. A 29. C 30. C

  五、完型填空(本题共15小题,计15分,每小题1分。)

  31. B 32. A 33. C 34. B 35. A 36. C 37. D 38. A 39. C 40. B

  41。 D 42。 A 43。 B 44。 C 45。 D

  六、阅读题解(本题共15小题,计30分,每小题2分。)

  46. A 47. B 48. C 49. B 50. D

  51. C 52. D 53. A 54. D 55. B

  56. C 57. F 58. A 59. D 60. B

  七、词语填空(本题共10小题,计10分,每小题1分。大小写错误不扣分,不出现0.5分。)

  61。 appear 62。 getting 63。 when 64。 dinners 65。 less

  66. in 67. pleasure 68. once 69. focus 70. real

  八、单词拼写(本题共10小题,计10分,每小题1分。大小写错误不扣分,不出现0。5分。)

  71. rose 72. difficult 73. June 74. towards 75. news

  76。 becoming 77。 except 78。 promise 79。 pollution 80。 modern

  九. 书面表达 (15分)

  Dear judges,

  I’m writing to take part in the TV show next time. I’m a 16-year-old girl from Hangzhou No.5 Middle School. My name is David. I watched this TV show last summer and I was crazy about it. To be honest, I have many strong points such as singing English songs. In my spare time, I always listen to some English songs and sing with them.

  If I can stand on the stage, I have the chance to show my talents to more people. Also I want to make my dreams come true through my efforts. Finally, I’d like to pass the positive energy to people all over the country. That’s the reason why I want to take part in it.

  Yours,

  David

秒速时时彩 北京赛车高倍率平台 秒速时时彩开奖 秒速时时彩 秒速时时彩官网 秒速时时彩官网 江苏快3 北京赛车开奖走势图 秒速时时彩 安徽快3